copyright på alla mina bilder.

12 mars 2014

Precis..

..Samma älgar på precis samma ställe som sist. Här verkar dom trivas just nu, i ett lite drygt ett hektar stort område med tallskog. Först observerade jag en rotvälta en bit bort i skogen men när jag kom närmre så var det älgkon som stod där bland träden. Strax intill låg pinntjuren och vilade. Jag höll på i en ca en timme och smög närmare och närmare. Men tillslut anade älgarna att de inte var ensamma utan reste sej. De höll sej kvar en bra stund till eftersom de inte fått vind av mej men tillslut gick dom iväg längre in i skogen, jag satt kvar och njöt lite innan jag också drog vidare.


Efter att jag gått en bit så skulle jag ta mej genom en plantering som var aningen tät, skulle det finnas några djur där inne skulle jag inte se dom förrän jag stod alldeles intill dom, men som det
såg ut där så skulle dom höra mej på lång väg. Mitt i den här planteringen gick det ett dike som
var vattenfritt och i det gick det väldigt smidigt att smyga i den fuktiga jorden. Diket var precis översållat med spår från diverse djurarter och det verkar som att många använde sej av diket som en väg att ta sej fram på. Efter ett tag fångade ögat upp ett rådjurshorn i leran och precis som jag tog kortet på det så rasslade det till precis intill diket....


...Som sagt, det var väääldigt tätt där inne och jag kunde själv först inte se vad det var för nåt djur som stod där 5 meter framför mej. Det enda jag hörde var tunga hårda andetag, istället för att rusa iväg tog djuret ett par steg framåt och då gick det att se att det rörde sej om ett vildsvin. Hann med att få ett par bilder men man kunde ju önskat att grisen varit synligare. I vilket fall så var det en riktig pulshöjare att ha vildsvinet så nära inpå.      

Imorgon ska jag kanske göra ett försök igen..


Avslutar inlägget med en bofink som jag såg igår, längtar så tills de börjar sjunga.


4 kommentarer:

 1. Vilken häftig upplevelse. Att du kom så nära vildsvinet, skoj eller...kan ju vara en dräktig sugga då är det kanske inte så kul :-)
  Älgbilderna var ju super...tänk att tjuren låg bara där...
  Jag har åkt runt här hemma några dagar o jag ser mkt rådjur men inga älgar. Att notera är att jag ser mycket bockar med rejält på huvudet.
  M//

  SvaraRadera
 2. Spännande äventyr du var ute på! snart har du häftiga bilder på svinen!

  SvaraRadera
 3. Håller med de andra, vilken upplevelse :O)
  Många fina bilder fick du också med dig hem efter din runda i skogen.

  Ha en bra helg,
  Erik

  SvaraRadera
 4. Oj vilken upplevelse , hade nog dött lite grann om jag sett att det var ett vildsvin . Ha det bra // Anita

  SvaraRadera